Boben ”Leopold”

je srednjeveški oziroma renesančni boben. Izdelan je ročno iz materialov, identičnih tistim, ki so bili v uporabi v 15 . stoletju.

Ker gre za boben evropskega srednjeveškega prostora, smo uporabili izključno les iz naših gozdov: bukev, hrast, kostanj in oreh. Tudi premazi za les so bili poznani in uporabljani že v srednjem veku: lesni tanini, čebelji vosek in laneno olje.

Opne izdelujemo iz kozjih kož. Boben je vezan s konopljino vrvjo, zanke za uglaševanje pa so iz kozjega ali telečjega usnja, strojenega na način, ki izvira še iz rimskih časov; to je taninsko in galunsko strojenje.

Boben Leopold smo ponovno obudili iz preteklosti v sodelovanju z našim vidnim strokovnjakom za srednjeveško glazbo, g. Janezom Jocifom. Tako ima boben izgled, dimenzije in zvok enake tistim iz 15. in 16. stoletja. Takšni bobni so spremljali viteške turnirje, vojaške pohode, rojstva in smrti, ter vse pomembnejše dogodke na dvorih ali v obicajnih krčmah.
Boben Leopold izdelujemo v dveh različicah: višji meri 42cm in nižji 24 cm. Premer bobna je 33cm. Ob enem so mogoče različne barvne kombinacije. Bobne izdelujemo tudi v drugih dimenzijah, po dogovoru z naročnikom.
Bobne Leopold (6 kosov) smo izdelali tudi za Škofjeloški Pasijon, ki se odvija v Škofji Loki vsakih 5 let.
[justified_gallery images= “3494,3492,3493,3495,3496,3311” gallery_paginate= “none” items_per_load= “9” gutter_width= “5” image_height= “0180” initial_load_style= “none” hover_style= “style1-hover” default_image_style= “color” hover_image_style= “color” image_effect= “none” disable_overlay= “1” overlay_color= “#cec892” gradient= “0” gradient_color= “” gradient_direction= “right” like_button= “1” key= “h2ku079ghi85eqd0”][/justified_gallery]
Boben Leopold lahko naročite ,kot kit in ga sestavite sami, ali že sestavljenega.
Boben je lahko srednjeveški – brez obročev ali renesančni- z obroči.
Bobnu dodamo tudi snare.
Dodatki k bobnu so tudi: zaščitna vreča, pas za nošenje in palčke.
Izdelujemo opne in jih montiramo na vaše bobne.
Za dodatne informacije in katalog nam pustite sporočilo.
Z veseljem vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.